אם הגעתם לכאן, כנראה שאתם כבר יודעים שפרסום תוכן ממומן בטאבולה ואאוטבריין הוא דרך מצוינת להביא טראפיק איכותי לאתר שלכם וליצור מעורבות עם התוכן שאתם מציעים.
אבל ייתכן שגם למדתם על בשרכם מה שנקרא, שתוכן ממומן לא יכול להתקיים על אסטרטגיית 'שגר ושכח'. מה קורה כשהקמפיין לא עובד כמו שציפיתם? האם בכלל תיאום הציפיות היה נכון? האם זו הפלטפורמה? האלגוריתם? אולי בכלל המסר לא מדויק?
ישנם אינספור גורמים שונים שיכולים לשים לנו רגליים, וחשוב להכיר היטב את ה-DNA של הפלטפורמות הללו, כדי להחליט אם להשתמש בהן או לא.
והאמת? האמת היא שרוב הבעיות בפרסום בטאבולה ואאוטבריין נובעות בכלל מטעויות נפוצות של המפרסמים – ולא מהמערכת עצמה.
אז במקום שתבזבזו תקציב יקר ולאחר מכן תתהו למה אין החזר על ההשקעה, טוב שבאתם לכאן 🙂 בואו נצלול יחד לכל הטעויות הנפוצות בטאבולה ואאוטבריין, וכן… לא התאפקנו – גם שילבנו את הדרכים הכי נכונות (לדעתנו) לתקן אותן.
1. לסמוך על פרסום תוכן ממומן כמקור עיקרי לקבלת לידים
נכון, טאבולה ואאוטבריין יכולות להביא לכם טראפיק ממוקד, גולשים שממש קראו את מה שכתבתם והביעו עניין. אבל אם אתם מסתמכים רק על זה כדי להביא לקוחות – אתם בבעיה.
התוכן הממומן הוא לרוב לרוב חלק מפאזל גדול יותר.
הוא צריך להשתלב יחד עם קמפיינים ממומנים ברשתות החברתיות שיאפשרו לנו לעשות פרסום חוזר, שיווק באימייל עם ניוזלטרים לנרשמים בתוך עמוד היעד של הכתבה, לפרסום חוזר בגוגל ממומן ועוד.
השילוב בין כל הערוצים הוא זה שיוצר משפך שיווקי חכם שעובד לטווח ארוך.
ככה תוכן ממומן לרשות עצמו? זה אפשרי, אבל לרוב זה נדיר אם בכלל.
אז רגע, מה לעשות במקום?
ראו בשימוש בטאבולה ואאוטבריין ככלי להפצת תוכן איכותי ומקורי. מטרתו להוביל את הגולשים למערכת יחסים ארוכה יותר עם המותג שלכם – דרך משפכי שיווק חכמים ואוטומציות מדויקות.
ברגע שתשנו את התפישה שלכם לכיוון הזה, אתם תראו שהכל יהיה הרבה יותר נכון ומדויק.
2. תוכן משעמם ולא ייחודי – לא חבל על הכסף?
מתנצלים על השאלה הבוטה, אבל באמת שאנחנו מתכוונים לכך.
מדובר ב-2 פלטפורמות מאוד, אבל מאוד לא זולות. בטח לא עבור עסקים קטנים.
אנשים גוללים ברשת במהירות. אם התוכן שלכם דומה לעוד מאמר בנאלי על "5 טיפים להצלחה בעסקים", אתם מבזבזים את התקציב שלכם.
ויותר מזה, אם ערכתם כותרת שממש מעודדת הקלקה, ואילו התוכן יוצר אכזבה עמוקה אצל הקורא, הרי שבזבזתם תקציב משמעותי, ולא השגתם דבר.
כלל ברזל: כתבות ממומנות צריכות להיות מסקרנות, חדשניות, ולספר משהו שהקורא לא יכול למצוא בשום מקום אחר.
"מהפך: השתל שיאפשר לכם להחלים ולאכול רגיל עוד באותו יום!"
אם כבר כתבתם כותרת כזאת מטורפת, תנו לה סימוכין במאמר. אל תכתבו משהו רגיל ושגרתי. כל שכן, תעמדו במילה שלכם.
3. מודעות קליקבייט בלי קשר לתוכן בפועל
זה כבר ממש אבל ממש בעייתי. ופגשנו במקרים שכאלו.
משווקים שיודעים שאנשים אוהבים כותרות מסקרנות, אבל כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר.
הגולשים לוחצים ומגלים שהתוכן בפנים בכלל לא קשור. הכותרת הייתה קליקבייטית בכל רמ"ח איבריה.
מה שמותר לאתרים חדשותיים לעשות כדי שיקליקו על הכתבה שלהם אורגנית, לא בהכרח (אם בכלל) טוב עבורכם. אתם משלמים על זה כסף.
הגולשים שלכם ייצאו מיד מן הכתבה, האלגוריתם יזהה את זה, ואיכות הקמפיין שלכם תצנח.
אל תגרמו לקוראים להרגיש מרומים – זה מתכון לאסון.
כותרת מסקרנת זה נהדר, אבל היא חייבת להיות קשורה ישירות למה שמחכה לגולש בתוך המאמר. התאמה בין הכותרת, התקציר והתוכן בפועל היא קריטית להצלחה.
4. לא לבדוק נתונים ולשפר תוך כדי תנועה
כבר אמרנו ש'שגר ושכח' זה דבר שפשוט לא יכול להתקיים בקידום תוכן ממומן? זה גם נכון לכל קמפיין ממומן באשר הוא, אבל לא נצא מתוך גבולות הגזרה של מדריך זה.
במידה והעליתם קמפיין ופשוט נתתם לו לרוץ בלי לבדוק ביצועים, אתם מפסידים כסף.
מה עובד?
איזה כותרות מביאות הכי הרבה קליקים?
איזה תוכן מחזיק את הגולשים לזמן רב יותר?
בדקו את הנתונים לפחות פעם ביומיים. בצעו A/B testing לכותרות, שנו את התמונות והניסוחים, וראו מה מביא לכם את התוצאות הטובות ביותר.
5. שימוש בתמונות גנריות או משעממות
טיפ שפעם אמרו לנו ואנחנו עפים עליו, זה שאם כבר אנחנו קונים תמונת סטוק עבור הכתבה שלנו, אז מוטב שנלך לתמונות שמופיעות בעמוד ה-4 או ה-5 של אתר הסטוק. למצוא תמונות שמעט מאוד משווקים השתמשו בהן.
תמונה ממוצעת של איש עסקים בלחיצת יד? פנים מוכרות של דוגמנית שמופיעה בכל תמונות האילוסטרציה? תשכחו מזה. הגולשים של היום לא פראיירים. הם יודעים לזהות את זה מקילומטרים.
ויותר מזה, הגדילו לעשות וספקו תמונות מקוריות משלכם! אף אחד לא מתרגש מתמונות סטוק גנריות. וכאשר התמונה היא הדבר הראשון שהגולש רואה, צריך לתת עליה את הדעת.
אם היא לא מעוררת רגש או עניין – הגולשים פשוט לא ילחצו.
השתמשו בתמונות מקוריות, אמוציונליות, כאלו שמעבירות תחושה ברורה של הסיפור שאתם מספרים. אפילו גרפיקה מותאמת אישית יכולה להיות יעילה יותר מתמונה גנרית.
6. דף נחיתה שלא ממיר
אז הצלחתם לגרום למישהו להקליק על הכתבה, כתבתם מאמר מדהים לתוכן ממומן אבל מה הלאה? אם דף הנחיתה שלכם לא ברור, לא אסתטי, לא ממוקד, או פשוט לא מספיק טוב, כל העבודה הקשה שלכם תרד לטמיון.
מה לעשות במקום?
וודאו שדף הנחיתה שלכם בנוי טוב, עם קריאה ברורה לפעולה, שהתוכן קל וקריא עם עיצוב שנראה מקצועי ואמין. התאימו אותו גם למובייל – כי רוב הקליקים יגיעו משם. למשל, תוכלו למצוא מגוון אתרים לתוכן ממומן שממש נראים חדשותיים ומגזיניים שכאלו. אל תמהרו לשגר את הקמפיין שלכם לאוויר מבלי שאתם בטוחים ונינוחים עם העיצוב של דף הנחיתה.
7. התעלמות ממבנה תוכן נכון ומסודר
תוכן טוב זה דבר אחד, סידור התוכן זה דבר אחר.
גם אם התוכן שלכם מעניין, במידה והוא כתוב בגוש טקסט אחד בלי חלוקה לפסקאות ברורות, כותרות ביניים או הדגשות – אנשים יינטשו אותו מהר.
צרו כתבות שנוח לקרוא – עם פסקאות קצרות, כותרות ברורות שמבהירות בדיוק מה צפוי בפסקה, הדגשות לנקודות חשובות ואפילו חלוקה לסעיפים. אם אפשר (וזה אפילו חשוב), הוסיפו גם אינפוגרפיקות או תמונות להמחשה.
אז איך עושים את זה נכון? מדובר בפאזל שמרכיב את התמונה השלמה
פרסום בטאבולה ואאוטבריין הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש אסטרטגיה חכמה.
אל תסמכו על מערכת הפרסום שתעשה בשבילכם את כל העבודה – תנו לתוכן שלכם את הבמה שמגיעה לו עם כתיבה מקורית, ויזואליות מושכת, ודפי נחיתה חכמים.
וזכרו – ניתוח נתונים ושיפורים שוטפים הם המפתח להצלחה!
אם אתם רוצים לקחת את הפרסום שלכם לשלב הבא ולוודא שאתם עושים את זה נכון, Just Digital כאן כדי לעזור. בואו נדבר!