JUST DIGITAL BLOG

מה זה טיקטוק וכיצד ניתן לעבוד איתו?

מדריך טיקטוק

המדריך השלם לשיווק ופרסום עם טיקטוק

טיקטוק היא רשת פופולארית במיוחד בקרב צעירים ואי אפשר להתעלם מאחוזי הצמיחה המרשימים שלה. מדובר ברשת שבה מדביקים "מיני סרטונים". רוב הסרטונים הם באורך ברירת המחדל של עד 15 שניות, אך בפועל ניתן לצלם גם סרטונים ארוכים יותר של עד 60 שניות.

הנה רק כמה מן ההערכות המעודכנות לגבי הפלטפורמה:

  • מספר המשתמשים הכולל הוא כ-800 מיליון בחודש, מספר זה שם אותה במקום השביעי ברשימת הרשתות החברתיות הפופולאריות ביותר ולפני סנאפצ'ט.
  • כשאנחנו מדברים על אפליקציות באופן כללי, הוא נמצאת במקום השישי, אפילו לפני האפליקציות של קבוצת עליבאבא בסין
  • למרות שרק 9% מן הגולשים בארה"ב עושים שימוש בטיקטוק, כאשר מדובר על צעירים, המספר מזנק ל-49%!
  • בארה"ב יש בערך יותר מפי 2 משתמשות מאשר משתמשים, כאשר ההבדל הגדול ביותר הוא בקבוצת גילה העשרה
  • זמן השימוש הממוצע בטיקטוק ביממה הוא 45 דקות, אך בסשנים קצרים יחסית של 5 דקות.

טיקטוק נתוני שימוש

 ניהול עמוד טיקטוק בישראל

על פי נתוני הנציגות הישראלית של קבוצת בייטדאנס (חברת האם של טיקטוק) בישראל, מסתבר שנתוני השימוש בישראל דומים למדי לאלו בארה"ב. הישראלים מבלים בטיקטוק כ-41 דקות ביממה, פותחים את האפליקציה כ-6 פעמיים בממוצע (לעומת 8 בארה"ב). בסך הכול יש כ-3 מיליון משתמשים חודשיים שצופים ב-6.2 סרטונים בחודש.

האם קמפיין בטיקטוק רלוונטי לכם?

לפני שניגש לתשובה ביוטיוב ניתן למצוא איך פותחים טיקטוק ולבצע זאת בקלות, במדריך זה דילגנו על השלב מכיוון שהפעולה די פשוטה. כאמור, טיקטוק פופולארית מאוד בגיל העשרה ויש כאלו שטוענים שאף בקרב ילדים מתחת לגיל 10 (למרות שקשה למצוא נתונים רשמיים על כך). מכיוון שיש גם כאן רוב נשי, קטגוריות כמו מוצרי טיפוח, אופנה, מזון ומוצרי היגיינה יכולות להיות רלוונטיות מאוד.

כשאנחנו מדברים על גברים, קטגוריות רלוונטיות יכולות להיות לדוגמה גיימינג וספורט על כל גווניהם, מוצרי טיפוח (שמפו לגברים, דיאודורנטים) וכו'.

בנוסף לכך, מכיוון שטיקטוק היא פלטפורמה מבוססת ווידאו, אתם צריכים לשאול את עצמכם האם המותג שלכם יכול "לעבור מסך" בצורה מספיק מושכת. לדוגמה, לא בטוח שמוצרים לבית הספר (כגון כלי כתיבה) יכולים לעשות את זה, גם אם במציאות אין כמעט מישהו בקבוצת הגיל הזו שלא עושה בהם שימוש.

דבר נוסף: זכרו שסרטונים בטיקטוק הם לא פרסומות בערוצים המסחריים, אלא חייבים לדבר בשפה של הקהל שלכם ולהציע משהו שיגרום להם לרצות לראות דווקא אותו. התוכן חשוב יותר מהמותג. כלומר, שיווק באמצעות תוכן משחק כאן תפקיד מרכזי.

אז איך באמת מתחילים לפרסם עם טיקטוק ממומן?

הדרכים הטובות ביותר לפרסם בטיקטוק וכמובן ניהול טיקטוק הן באמצעות שיווק דיגיטלי ישיר דרך העלאת סרטונים, שימוש מתוחכם ב-Hashtags, שיווק באמצעות משפיענים ופרסום ממומן (שהיא אופציה חדשה יחסית).

שיווק ישיר באמצעות סרטונים

כאמור, הדרך הטובה ביותר לפנות לקהל היעד שלכם היא באמצעות פרסום סרטונים וצבירת אוהדים. אבל מה בדיוק המשתמשים של טיקטוק מחפשים?

יש כמה קטגוריות פופולאריות שאולי יפתיעו אתכם:

1.סרטונים שמעבירים ידע – לדוגמה, סרטונים שמסבירים על אמצעי מניעה או חינוך מיני באופן כללי. זה בדיוק מה שהצליחה לעשות ד"ר דניאל ג'ונס (mamadoctorjones@) שצברה כחצי מיליון עוקבים.

@mamadoctorjonesOk, actually I’d probably take them back if you let me. ???? ##duet with @makeupbypita @wearfigs ##wearfigs♬ Gen Z parents – austin_maguire

עסקים אחרים יכולים לעשות שימוש בסרטונים דומים, לדוגמה, סרטונים שמנפצים מיתוסים  או מציגים עובדות מפתיעות. לדוגמה: ארגון  PETAשמעלה את המודעות להתעללות וניצול של בעלי חיים, העלה סרטון שמסביר כי הלוויתן הקטלן למעשה חי בצורה טובה יותר בטבע ולא בשבי.

2.מדריכים

מדריכים הם מעט דומים לסרטונים שמעבירים ידע, אבל הם פרקטים יותר. כעת בוודאי תשאלו את עצמכם כיצד בדיוק אפשר ליצור מדריך ב-15 שניות? התשובה טמונה באופן שבו אתם עורכים את הסרטון: הראו רק את הצעדים ההכרחיים והקפידו על צילום ברור של מה שאתם עושים בתקריב. אפשר ואפילו מומלץ בליווי קריינות.

סרטונים לדוגמה: סרטוני איפור, איך מנקים… (עם מוצרי המותג שלכם), בישול מהיר, פתרון תקלות במחשב ועוד

3.כיסוי של אירוע מעניין וסיטואציות יוצאות דופן

פינות כמו "עוד כותרות" מראות שאם יש משהו שאנחנו אוהבים אלו קטעים מצחיקים או משעשעים מתוך אירועים. ושוב, הכול תלוי בעריכה הנכונה ותפיסת הרגע הנכון. לדוגמה, אם אתם חברת משקאות קלים ומתקיים אירוע על החוף (שבדרך כלל מקושר למשקאות), תוכלו לשאול אנשים רנדומליים שאלות לא שגרתיות שקשורות למשקה שלכם ולראות כיצד הם מגיבים אליהן.

4.תחרויות ואתגרים

תחרויות או אתגרים הם תמיד קטע מושך, וברשת שמוקדשת לסרטונים קצרים הן אפילו יותר אפקטיביות. לדוגמה, מותג האופנה היפני יונקלי ביקש מהגולשים לצלם את עצמם לבושים בפריטים של החברה. המעניין הוא שהיה מדובר בקמפיין שרץ במקביל בשלוש מדינות שונות בשפות שונות: יפן, צרפת וארה"ב

Hashtags בטיקטוק

האשטאגס הן לא דבר חדש, אבל בטיקטוק הן אחד הדרכים היותר אפקטיביות לרכב על טרנדים ומפרסמים רבים משתמשים בהם על מנת לאגד את כל הסרטונים שלהם תחת מקום אחד גם עבור משתמשים שלא עוקבים אחריהם. שימוש מוצלח אחר הוא לרכב על טרנדים קיימים. למעשה, לחלק מהמותגים יש האשטאגס, אבל לא חשבון…

כדי לחפש האשטאגים רלוונטיים אליכם ולעסק שלכם, השתמשו בחיפוש ובחרו באופציה של Hashtags, כך תוכלו למצוא את כל הסרטונים הפופולאריים ולקבל מהן רעיונות. תוכלו גם לראות את מספר החשיפות לכל תגית:

האשטאג שהיא תמיד פופולארית בדרך כלל עוקבת אחרי ריקוד לצליל של שיר מסוים. זה יכול להיות מאתגר להכניס את המותג שלכם לשם, אבל באמצעות טכניקות של אנימציה תוכלו לגרום גם לגרב לרקוד אם תרצו…

למעשה, יש גם חברות שהצליחו ליצור ריקוד משלהן. רשת מסעדות הגריל Chiptole השתמשה בתגית #GuacDance במהלך יום האבוקדו הבינלאומי (כן, יש יום כזה…) וביקשה מהגולשים לרקוד לצלילי "שיר האבוקדו" מתוכנית פופולארית לילדים (כן, יש גם שיר כזה). התוצאות היו משעשעות למדי:

@adrianna.rovenstineOkay this the closest it’s gonna get ##fyp ##siblings ##showyouoff ##GuacDance ##glowup ##summerwins♬ original sound – kaitlynn_phillips

שימוש במשפיענים

זה לא סוד שלמשפיענים יש יכולת שיווקית פנומנלית כמעט בכל רשת חברתית. מהמספרים של אתר ice, מסתבר שיש בישראל לא פחות מ-16,000 חשבונות עם יותר מ-5,000 עוקבים. לא ברור כמה מהם באמת עונים להגדרה של משפיענים עם כוח שיווקי אמיתי, אבל בכל זאת אי אפשר להתעלם מהמספר העצום הזה.

לדוגמה, לאנה זק, שנמצאת במקום הראשון, יש כ-4.7 מיליון עוקבים (באופן מפתיע רק 11% מישראל) וכל פוסט ממוצע שלה זוכה ל-108 אלף לייקים.

משפיענים רבים זלגו ל-TikTok דווקא בתקופת הקורונה לאחר שהם הבינו שאם הם ימשיכו לרכז את הפעילות שלהם רק באינסטגרם הם למעשה יישארו מאחור.

החיסרון בעבודה מול משפיענים הוא כמובן המחיר שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים לכל פוסט / סרטון, תלוי בפופולאריות ובמספרים שהוא מתגאה בהם. עם זאת, נראה שהסכומים בטיקטוק הם עדיין נמוכים יחסית.

בנוסף, פוסט אחד יכול להיות אפקטיבי לחשיפה ראשונית של מותג או מבצע, אבל אין לו אפקט לטווח הרחוק, אלא אם כן אתם יכולים להרשות לעצמכם לפרסם סדרת סרטונים.

יש בשוק גם לא מעט גופים שמבטיחים כל מיני הבטחות, אבל לא ברור לאילו משפיענים באמת יש להם גישה. לכן, הכי פשוט לגשת לחברה או לגוף שמייצג אותם ולהתחיל משם, בדרך כלל חיפוש פשוט בגוגל יביא לכם את המידע הזה. לדוגמה, כשמחפשים "אנה זק ייצוג", מקבלים את הסוכנות "חברים הפקות".

פרסום ממומן בטיקטוק

פרסום ממומן בטיקטוק נכנס ממש לאחרונה ולכן יש עליו יחסית פחות נתונים. נכון להיום גם עסקים וגם מי שהוא אדם פרטי יכולים לפרסם ברשת, אבל עליהם קודם כל לפתוח חשבון ברשת הפרסום של טיקטוק.

מיקומים: מבחינת מיקומים, המודעות יופיעו בפיד האישי של המשתמש ("בשבילך") כסרטון. לאחר הלחיצה על הסרטון המשתמש יוכל ללחוץ על תמונת הפרופיל, השם שלכם, הטקסט שקבעתם או הקריאה לפעולה כדי לעבור לעמוד הנחיתה. שימו לב שהסרטון מוגבל ל-9 שניות ולא ל-15 או 60.

מודעה בטיקטוק

בניית הקמפיין

יעדים: באופן דומה מאוד לפייסבוק, הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה לבחור את הייעד של הקמפיין: מודעות, שיקול רכישה או המרות.

אפשרויות בסיסיות ברמת קבוצת המודעות: מבחינת אפשרויות, אתם יכולים לקבוע תקציב יומי או לתת לתקציב לרוץ עד שהקמפיין ייגמר.

מבחינת מבחן  A/B, לא תוכלו לשנות את הקרייטיב. נכון להיום (וזה יכול להשתנות בעתיד), המבחן עצמו פשוט ישנה את המיקוד של קהל היעד.

מיקומים: בשלב הבא תצטרכו לבחור את המיקומים לקבוצת המודעות. כברירת מחדל המודעות מוצגות בכל האפליקציות של חברת האם של טיקטוק, שלא כולן רלוונטיות אלינו, ולכן בחרו במיקומים מותאמים אישית והסירו את הסימון מכל האפליקציות האחרות (חלק מהן בכל מקרה לא פועלות בישראל).

הגדרות בסיסיות : כאן אתם קובעים את ההגדרות הבסיסיות של המודעה לפי היעד אותו בחרתם בהתחלה. לדוגמה, אם בחרתם בתנועה, תצטרכו לבחור אפליקציה או את כתובת האתר שלכם.   מלבד זאת יש להגדיר את השם שיופיע במודעה, תמונת פרופיל, קטגוריה ותגים.

Creative (כיצד תיראה המודעה שלכם): כעת אתם יכולים לבחור בין Creative אוטומטי מכל החומרים שאתם מוסיפים לבין Creative ידני. אם זהו הקמפיין הראשון שלכם, אנחנו ממליצים להעביר את הבחירה לאוטומטית.

מיקוד: המיקוד כאן הוא בסיסי מאוד. אתם יכולים לשנות בעיקר את הנתונים הדמוגרפים כמו מין, גיל מדינה ושפה. תוכלו גם להשתמש בקהל קיים או לבחור לסנן קהל קיים החוצה.

מעבר לזאת תוכלו לבחור קטגוריות על פי תחומי עניין, אך לא באותה רמת פירוט כמו של הקטגוריות שבחרתם קודם לכן.

קטגוריה נוספת שאי אפשר למצוא ברשתות אחרות היא מערכת ההפעלה של המשתמש, סוג החיבור שלו (לדוגמה, 4g) ואפילו החברה הסלולרית שלו וטווח המחירים של המכשיר בו הוא משתמש. אנחנו מניחים שהאפשרויות האלו מיועדות בעיקר למי שרוצה לפרסם לשווקים מתפתחים בהם איכות החיבור היא לא מקסימלית (ניתן להעלות סרטונים של עד 500 מגה, אך בפועל הם ישקלו פחות לאחר כיווץ).

לאחר שתבחרו את כל אפשרויות המיקוד, תוכלו לראות עד כמה צר או רחב קהל היעד שלכם (באופן דומה לפייסבוק).

תקציב: תוכלו לבחור תקציב יומי או לכל תקופת הקמפיין אם החלטתם להגביל את התקציב בזמן, שימו לב שיש מגבלת מינימום של 20$ לתקציב יומי. יש גם אפשרות להריץ את המודעות רק בחלק מן היממה.

אפשרויות התקציב והאסטרטגיה של הצעת המחיר (bidding) ישתנו גם הן על פי היעד. לדוגמה, אם תבחרו תנועה, הצעת המחיר שלכם תהיה סטנדרטית במודל CPC ללא אפשרות לשנות אותה. לעומת זאת, תחת אפשרויות מתקדמות תוכלו לבחור האם תרצו לחלק את התקציב על פני כל תקופת הקמפיין או "להאיץ" אותו ולקבל תוצאות כמה שיותר מהר. אתם יכולים גם להקיש כתובות URL ספציפיות שיעקבו אחרי ביצועי הקמפיין.

את כל אפשרויות הצעת המחיר השונות תוכלו לראות בעמוד העזרה הרלוונטי.

העלאת חומרים ל-Creative: בשלב הבא אתם בונים את ה-Creative. יש לכם ווידאו אחד שאתם יכולים להעלות בגודל עד 500 מגה. תוכלו גם להפוך סדרה של תמונות לווידאו או לבחור ב-Template.

מלבד זאת תוכלו לבחור עד 5 טקסטים ועד 3 קריאות לפעולה (כרגע הקריאות לפעולה הן באנגלית).

התהליך הזה מעט מורכב, אבל באופן כללי לא צריך ידע מוקדם כדי לבצע אותו. חשוב רק להקפיד על טקסט מספיק שיווקי וקריאה טובה לפעולה.

בשלב זה למעשה סיימתם את יצירת הקמפיין והמודעה הראשונה שלכם. כדי לראות את כל הנתונים לחצו על ה-DashBoard. אם מופיעה שורה אדומה, יכול להיות שלא הגדרתם פרטי תשלום בחשבון ואז הקמפיין לא יוכל להתחיל לרוץ.

אלו כל הנתונים שאתם יכולים לראות (מקור: Proof Seema):

כמו שאתם יכולים לראות, מדובר בלא מעט מדדים, אבל אם תלחצו על סימן השאלה ליד כל אחד מהם, תוכלו לראות מהי המשמעות שלו.

לסיכום

טיקטוק היא הרשת החברתית המושלמת אם אתם רוצים לפרסם לצעירים, אך יש לה מספר כללי פרסום מומלצים שצריך להכיר וליישם אותם. חשוב מאוד להיות יצירתיים ולזכור שמה שעובד בפייסבוק או אינסטגרם לא בהכרח יעבוד גם פה.

נכון להיום להרבה מותגים ישראלים ידועים אין עדיין פרופיל בטיקטוק והם לא עושים בה שימוש למרות הפוטנציאל הרב שיש לה (לעומת זאת יש לא מעט משפיענים). נצלו את העובדה הזו כדי לקבל דריסת רגל לפני כולם.